top of page

Karl Arthur Giverholt

(f. 1983)

Helt fra jeg var ung har tekst vært noe av det jeg er mest opptatt av. Det var grunnen til at jeg valgte å studere Nordisk litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo. Deretter tok jeg en mastergrad i Humaniora og Samfunnstenkning ved New York University, en tverrfaglig grad som ga meg mulighet til å utvide perspektivet på litteratur og tekst i en mer teoretisk retning. Jeg fokuserte på filosofi, vitenskapsstudier og litteratur, og tok med meg kunnskap og erfaringer som jeg har hatt stor nytte og glede av siden.

 

Etter å ha jobbet som frilansjournalist og konsulent i offentlig sektor i noen år, fikk jeg jobb som gruppesekretær i Oslo Venstres bystyregruppe etter valget i 2011. Jeg hadde et kort innhopp som byrådssekretær for kultur og næring før veien i 2015 gikk videre til Stortinget som kommunikasjons-rådgiver og deretter pressesjef for Venstres stortingsgruppe.

 

På Stortinget fikk jeg være med på noen intense år i et lite parti som plutselig hadde havnet i en maktposisjon og dermed måtte ha en mening om absolutt alt. Etter valget i 2017 var jeg med på regjeringsforhandlingene på Jeløya, som førte til at Venstre gikk inn i regjeringen, og senere i forhandlingene på Granavollen.

 

Erfaringen min fra politikken har gitt meg bred innsikt i både kommunal og nasjonal politikk, og jeg jobbet tett på regjeringsapparatet og ledelsen i partiet i hele perioden. På Stortinget jobbet jeg mest med media, inkludert skriving av pressemeldinger, taler og kronikker, debattforberedelser, intervjuforberedelser og mye annet.

 

Etter å ha jobbet seks år på Stortinget, fikk jeg mulighet til å skrive en bok. Trine Skei Grande skulle gå av som Venstre-leder, og siden jeg hadde vært fast taleskriver for henne i en årrekke, var det naturlig for henne å spørre meg om å skrive selvbiografien hennes også. Den ble utgitt med tittelen Oppreist på Aschehoug forlag i 2020.

 

Etter nesten ti år i politikken syntes jeg det var på tide å prøve noe nytt, og generasjonsskiftet i Venstre-ledelsen var en god anledning til å gjøre nettopp det. Jeg startet derfor mitt eget selskap, der jeg blant annet tilbyr medierådgivning, taleskriving og foredrag til bedrifter og organisasjoner.

 

Hvis du trenger effektiv skrivehjelp med høy kvalitet, bistand til å lage en mediestrategi som vil øke deres synlighet og troverdighet i offentligheten eller en taleskriver som kan perfeksjonere din egen stemme, håper jeg du tar kontakt med meg.

Høst 2020.jpg
bottom of page